Vijftig jaar geleden bracht Rod Stewart zijn vierde solo-album “Never a dull moment” uit.

Daarop het prachtige “I’d rather go blind”, dat we reeds kenden van Chicken Shack, maar dat helaas niet op single werd uitgebracht. De keuze viel immers op “You wear it well”, een te opvallend doorslagje van “Maggie May”. “Angel” van Jimi Hendrix werd eveneens op single uitgebracht met op de keerzijde “What made Milwaukee famous”, dat echter NIET op de elpee staat. Wel staat er een nieuwe versie van de Sam Cooke-klassieker “Twistin’ the night away” op.

Van Sam Cooke nam hij ook “Bring it on home to me” en “You send me” op, op zijn volgende elpee, “Smiler”. Dat album levert echter geen enkele hit op, ook al staat er o.m. een uitstekende versie op van “Sweet little rock’n’roller” van Chuck Berry, waarover Chuck zelf zou hebben gezegd: “Is this a white guy? You’re kidding me!” Andere uitstekende covers zijn: “You make me feel like a natural man” (naar “A natural woman” van Carole King), “Girl from the north country” (Bob Dylan) en “Let me be your car” (Elton John). Alleen “Mine for me” (door Paul McCartney speciaal voor Rod Stewart geschreven) is een ontstellend zwakke poging om “Maybe I’m amazed” (uit “Long Player”) nog eens over te doen, net als “Farewell”, zowaar de derde remake van “Maggie May”…
Dat jaar (1973) wordt er bij New Musical Express ook een gratis single van zijn hand weggegeven: “Dishevelment blues”. Hij doet ook mee aan een versie met symfonieorkest van “Tommy” van The Who, waarvoor hij het nummer “Pinball wizard” vertolkt. Dit is ook terug te vinden op de verzamelelpee “Sing it again Rod”, die dat jaar wordt uitgebracht, met voor de rest een selectie uit zijn vorige elpees (echter géén greatest hits: “Maggie May” staat er niet eens op!) en ook het reeds genoemde “What made Milwaukee famous”.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.