Het is vandaag 115 jaar geleden dat de Amerikaanse wielrenner Louis Mettling is overleden. Hij was amper 22 jaar.

De straatarme doch zeer intelligente (hij sprak meerdere talen) Louis Mettling hoopte met wielrennen voldoende geld te verdienen om zijn universitaire studies af te ronden. Hij kwam jaarlijks met een groep Amerikanen naar Europa om de meetings op de wielerbaan af te schuimen, want sinds Major Taylor wilde het publiek vliegende yankees zien op de piste. Als invaller voor Walthour was hij hevig van start gegaan in de Grote Prijs van Dresden, doch opeens kreeg hij een appelflauwte zodat hij viel. Er werd voor een lichte schedelbreuk gevreesd, doch de jonge stayer beweerde dat hij weer in orde was na wat verzorging. Twee weken later stierf hij echter plotseling in de Duitse stad.

Wilfried Journée op de Wielersite

IMG_1863

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.