Geena Lisa Peeters werd vandaag vijftig jaar geleden geboren in Hamme.

Als jong meisje stond Geena Lisa al geregeld op het podium met The Layabouts, de rockgroep van haar vader Leo en oom Stefan Peeters. Samen met onder andere haar nichtje Iris Peeters verzorgde ze de achtergrondzang. Na haar studie aan de kunsthumaniora in Antwerpen ging ze aan de slag in het reclamebureau van haar vader. In 1992 deed ze auditie bij de The Dinky Toys, waarmee ze twee jaar lang als achtergrondzangeres door Vlaanderen toerde. Geena Lisa trouwde in 1998 met Marc Dierickx, alias Coco Jr., de zanger (en leider) van de The Dinky Toys. Samen kregen ze twee zonen. Op 8 januari 2008 maakte het koppel echter bekend dat ze gingen scheiden.

Geena Lisa is ook omroepster van Eén. Ze presenteerde daarnaast het radioprogramma De raadkamer op Radio 2 en diverse televisieprogramma’s. Daarnaast treedt zij bij gelegenheid ook op als solo-zangeres, meestal bij cover-groepen. “Zo heb ik haar ooit op bijzonder onthullende wijze zien optreden tijdens de Gentse Feesten. Het arme schaap had de hoogte van het Korenmarktpodium onderschat en had een kort rokje over haar string aangetrokken en een hoog opkruipend topje. Het publiek staat daar zowat onder, dus… Ze probeerde haar ingestudeerde danspasjes tot iets kuis te improviseren maar wipte toch meer dan haar lief was haar blote billen naar de eerste rijen. Kan gebeuren!” Bemerk evenwel de aanhalingstekens. Ikzelf heb dit dus helaas niet mogen meemaken. De ooggetuige in kwestie zullen we modesty forbids laten schuilgaan achter de initialen G.S.

Dat was alvast veel opwindender dan die keer dat ze met veel bombarie had aangekondigd (n.a.v. een of andere weddenschap voor een goed doel) naakt te zullen presenteren op televisie. Ze was echter dusdanig gebodypainted dat ik onvermijdelijk moest denken aan de hilarische dialoog uit Polansky’s “Fearless vampire killers” toen de professor over het bal van de onzichtbare vampiers zei: “I would like to have seen that!” Waarop Polansky himself: “There was nothing to see!”

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.