45 jaar geleden ben ik voor het eerst naar de redactie van De Rode Vaan geweest. De Tour passeerde immers door Brussel en dus kon ik die twee zaken combineren.

Dit heeft me allicht enige populariteit bezorgd bij Lode De Pooter, die anders nogal afkerig stond tegenover “wonderknaapjes”. Vooral omdat ik bij dat eerste bezoek ook al meteen kennismaakte met “de buitenlandredactie”, zijnde het café Au Coup d’Eclat dat op de Lemonnierlaan lag en het was dààr dat de Tour passeerde.
Wellicht moest ik meteen ook al wat schimpscheuten incasseren omdat mijn grote idool José De Cauwer (die ik overigens al had geïnterviewd voor De Rode Vaan) met achterstand passeerde. Wisten wij veel dat hij bij het binnenrijden van Brussel ten val was gekomen, samen met o.a. Fedor den Hertog.
Daarna reed ik met mijn zwangere vrouw en mijn toen nog enige zoon Roddy (de tweede, John, zou in oktober worden geboren) door naar Charleroi, waar we in een enorme drukte terecht kwamen. Bovenstaande foto was het beste kiekje wat ik van de winnaar kon maken en wie op onderstaande foto Roddy kan terugvinden, krijgt een kus van de juffrouw en mag een bank vooruit.

Ronny De Schepper

guldensporen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.