Het is al tien jaar geleden dat wielrenner Rob Goris is overleden.

De 30-jarige renner van Verandas Willems-Accent overleed totaal onverwacht aan een hartstilstand in een hotel in het Noord-Franse Honfleur waar hij een bezoek bracht aan de Tour de France. De Herentalsenaar was immers ’s avonds nog samen met zijn vriendin Katrien Van Looy te gast in het Tourprogramma ‘Vive le Vélo’, bij Karl Vannieuwkerke. Goris is een voormalig ijshockeyer en licentiaat Lichamelijke Opvoeding aan het KVRI van Vorselaar. Hij was een tijdlang een van de boegbeelden van het Belgische ijshockeyteam. In 2010 veroverde Goris de Belgische titel bij de elite zonder contract. Daarna tekende hij een profcontract bij Verandas Willems-Accent. De foto werd door Erik Westerlinck genomen in 2010 toen Rob als stagiair zijn eerste (en laatste) profkoers won, met name in Berlare.

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “Rob Goris (1982-2012)

  1. Ronny,

    Schitterend artikel. Ter aanvulling wil ik nog het volgende zeggen: Ik rijd nu al een tijdje rond als wielertoerist en het verbaast mij dat er niet nog meer doden vallen. Overigens wordt er bij die ‘toeristen’ zeer gul omgesprongen met pijnstillers en ontstekingsremmers.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.