Vandaag is het al dertig jaar geleden dat tango-virtuoos Astor Piazzolla is overleden in Buenos Aires (Argentinië).

Hij is nog te gast geweest op het Feest van De Rode Vaan, maar ik heb hem toen niet gezien omdat ik daar andere verplichtingen had. Trouwens, mijnheer Piazzolla mag dan nog een groot artiest geweest zijn, als mens was hij veel minder aantrekkelijk. Hij stond bekend als een arrogant en ambetant man voor zijn medemuzikanten. Toen een journalist hem ooit eens vroeg wat hij vond van de jongere generatie, antwoordde hij: “You can’t compare shit with chocolat.” Naast zijn bekend tango-werk schreef hij o.a. ook een cello-sonate voor Mstislav Rostropovitsj. Na zijn dood aan een hartaanval op 71-jarige leeftijd in zijn thuisland, meer bepaald in Buenos Aires, verscheen een klavecimbeltranscriptie van zijn werk die er best mocht zijn, net zoals trouwens de eerder verschenen versie door Grace Jones van zijn “Libertango” onder de titel “I’ve seen that face before”. Zijn weduwe vindt wel dat Gidon Kremer en Yo-Yo Ma maar rare toeren uithalen met zijn muziek en dat niemand minder dan Pieter Wispelwey dat beter zou doen…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.