Wie « strip » in verband wil brengen met de Hotsy Totsy, die zal eerder aan het reusachtige schilderij achter de toog denken dan aan een tekenverhaal. Toch wordt daar morgenavond om 21 uur inderdaad een stripverhaal voorgesteld, meer bepaald « Baron Ignace Karnemelk, de Steen der Wijven » van Deinzenaar Tom De Cuyper. Zoals de titel al laat vermoeden, komt het verhaal dichter in de buurt van Pirana en Kamagurka dan van Jommeke of Suske en Wiske. De strip is dan ook een uitgave van Utopia, een jonge Merelbeekse uitgeverij. * Ligt het poppenspel in het Museum voor Volkskunde wél eerder in het verlengde van Kiekeboe en Cie, dan zijn de titels zo suggestief dat zij de onvoorbereide lezer vaak op een verkeerd been zetten. Zo krijgen we morgennamiddag om 15 uur, na « Het woud der zuchten » en « De vuurgodin », « De sluier van de fee » te verwerken ! Wat moet dat worden als volgende week « Stijfkopje » aan de beurt is…! * Pure onschuld wordt morgen om 22 uur wel in Vooruit voorgeschoteld onder de vorm van het bekroonde « Le huitième jour » van Jaco van Dormael. (HLN, 1/7/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.