Met « Das Klagende Lied » van Gustav Mahler (foto) zou Stefan Soltesz afscheid nemen van de Vlaamse Opera, zo werd een jaar geleden aangekondigd, toen bekend werd dat het contract van Soltesz als muziekdirecteur er niet zou worden verlengd. Ondertussen werd Marc Minkowski aangesteld, maar zonder verdere commentaar blijkt dat afscheidsconcert, dat — zo vermoeden wij — toch min of meer een feestelijke aangelegenheid had moeten worden, niet door te gaan. Dat wil zeggen, we krijgen vanavond om 20 uur in de opera wel « Das Klagende Lied » te horen, maar dan geleid door Bernhard Kontarsky, de Duitse dirigent die in de Vlopera ook al « Der Prinz von Homburg » creëerde. Bij de solisten keren eveneens een aantal namen terug die we reeds uit eerdere producties kennen : Pamela Coburn
(« Sheherazade »), Gabriele Reinholz (« Die Fledermaus »), Iain Paton (« Venus & Adonis », « Cosi fan tutte ») en Werner Van Mechelen (« La Bohème ») * In Logos brengt de groep Saling Asah eigentijdse en traditionele stukken voor Balinese gendèr. Dat is de kleinste vorm van de bekende gamelan-ensembles. (HLN, 27/6/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.