De jonge Zwitser Mauro Schmid (op bovenstaande foto vorig jaar op de Teide rechts naast Fabio Aru) heeft gisteren de Ronde van België gewonnen met vijf honderdsten voorsprong op Tim Wellens. Die heeft zelf een paar jaar geleden de Ronde van Wallonië met ongeveer dezelfde voorsprong gewonnen vóór Quinten Hermans (die trouwens ook nu weer derde was), dus je zou kunnen zeggen: “You win some, you lose some”, ware het niet dat de anders zo sympathieke Yves Lampaert toch wel een heel erg negatieve rol heeft gespeeld in het verlies van boni-seconden voor Wellens in de golden kilometer

Mauro Schmid (Bülach4 december 1999) werd als junior zowel in 2016 als in 2017 tweede in het Zwitserse kampioenschap veldrijden. Dat laatste jaar won hij ook tweemaal brons op de Europese pistekampioenschappen, namelijk in de puntenkoers en de ploegenachtervolging.

2018 was een onopvallend jaar, maar in 2019 kwam hij sterk terug als Zwitsers kampioen bij de beloften, zowel op de weg als in de tijdrit, terwijl hij opnieuw tweemaal brons behaalde op de piste (ploegkoers en ploegenachtervolging).

In 2021 reed hij zijn eerste grote ronde (de Giro) en werd meteen winnaar van de elfde etappe.

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Mauro Schmid wint de Ronde van België

 1. Ik ga eerlijk toegeven dat ik enkel het verslag in Sportweekend gezien heb en dus de Golden km niet ‘live’ gezien heb. Maar wat ik Lampaert heb zien doen, vond ik toch ook niet kunnen. Het was alles behalve sportief en ik vond hem eigenlijk een beetje een ‘kalf’.
  Hij is dan ook in mijn achting gezakt. Ik vond hem tot gisteren een sympathieke West-Vlaming, met nu en dan een sappige uitdrukking, maar dit ging er toch ver over.
  Vandaag in de krant stelt hij dat het al bij al niet zo erg was en dat er veel ergere zaken gebeuren, maar dan kan je ook zeggen dat een fietsongeval met een dode niet erg is vergeleken met de oorlog in Oekraïne.
  Het had veel mooier geweest indien Schmid en Wellens het gewoon in de drie sprinten onderling hadden kunnen uitvechten.
  Dus Yves, laat zulke acties in de toekomst achterwege.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.