Today thirty years ago “Batman Returns”, starring Michael Keaton as Batman, Danny Devito as the Penguin, and Michelle Pfeiffer as Catwoman, was released.

Alhoewel Michelle Pfeiffer duidelijk een voorkeur heeft voor “echte” rollen (en soms, zoals in “The Russia House” of in “Frankie and Johnny”, haar sexy uiterlijk daarvoor doelbewust verdoezelt) toch wou ze heel graag Catwoman spelen, niet in het minst omdat ze daarvoor Cher, Annette Bening en zelfs Madonna heeft opzij gezet! De producers wreven zich overigens in de handen, want tijdens zijn openingsweekend heeft de film meer dan 46 miljoen dollar (meer dan anderhalf miljard frank) opgebracht. De prent die op 19 juni in 2.600 Amerikaanse zalen in première ging, verdrong daarmee zijn voorganger “Batman” aan de top van de box office-inkomsten op één weekend tijd.
Alhoewel Michelle Pfeiffer er gewoonweg schitterend uitzag in haar catwoman-outfit (*), kon dergelijke rol natuurlijk moeilijk een oscarnominatie opleveren. Toch kreeg ze die, maar dan voor haar vertolking in “Love field”, waarin ze dan weer een lookalike van Marilyn Monroe neerzet in een melodrama over rassenproblemen in het begin van de jaren zestig.

Ronny De Schepper

(*) Ze leek wel weggelopen uit een sadomasochistische film. In een interview op de BBC stelde Terry Wogan dan ook dat de manier waarop ze met de zweep omspringt “will bring out the worst in people”. Waarop zij raadselachtig antwoordde: “Or the best…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.