Blauwbaard zal sommigen aan Bela Bartok doen denken (de opera), anderen aan Ernst Lubitsch (de film met Claudette Colbert, Gary Cooper en David Niven uit 1938), mijzelf doet het terugdenken aan… Louis Paul Boon. In zijn « Blauwbaardje in wonderland » vat hij in mijn ogen de eros en de thanatos, de ernst en de luim van het verhaal het beste samen * Benieuwd hoe vanavond om 20 uur in Theater Tinnenpot (Tinnenpotstraat 21) « Maskerade van licht in d-mineur » deze thematiek weergeeft. Dit afstudeerproject van de driejarige parttime theateropleiding van de Tsjechov Theater Studio is een voorstelling, geconcipieerd en geregisseerd door Marjolein Baars, waarin Luc De Jonghe, Franske Le Coultre (accordeon) en Christien Maris (klarinet) op hun beurt het verhaal vertellen, gebaseerd op de legende van Blauwbaard * Het verhaal van de acht vrouwen, het gouden sleuteltje en de verboden kamer wordt gebracht in een voorstelling, waarin beeld, beweging, tekst en muziek samen de thematiek van leven en dood willen illustreren. (HLN, 19/6/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.