Als in de Hotsy Totsy vanavond « Those Metal Boys with their Metal Toys » optreden, dan kan men reeds vermoeden dat het hier niet om een heavy metal groep gaat, zoals men nochtans uit de naam zou kunnen afleiden. Heavy metal en Hotsy Totsy, dat hoort immers niet samen. Maar waarop slaat de naam van de groep dan wél terug ? Centraal staan vier metal—body gitaren, zijnde een National Steel Guitar uit de jaren dertig, een Hawaiian Steel Guitar, een Pedal Steel Guitar en een Dobro Guitar (bespeeld door Wouter Maréchal, Patrick Cattoir en Luc Coene). Daarnaast is er ook nog een viool, een trompet en… een ukulele te horen (van respectievelijk Philippe De Chaffoy, Storro Limberger en Krispijn Hautekeete) in een boeiend repertoire van country—blues, jugband music en vooroorlogse swingjazz. * Valt er in Hotsy Totsy iets te ontdekken, dan bevinden we ons in Vooruit op bekend terrein. Zeger Vandersteene brengt daar immers de liedcyclus « Die Schöne Müllerin» van Schubert. * En in ’t Museum voor Volkskunde komen we deze namiddag Barend de Beer (foto) tegen. (HLN, 18/6/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.