Op 19 juni 1942 huwde de 16-jarige Marilyn Monroe, die toen nog Norma Jeane Baker heette, met de 21-jarige zoon van de buren, Jim Dougherty.

Dit was naar verluidt een “beslissing” van moeder Grace (“that red-haired woman“), want Marilyn zelf zag het alleszins niet zitten: “Ons huwelijk is nooit gelukkig of ongelukkig geweest. We hadden elkaar gewoon niets te zeggen.”
Norma Jeane werd op dat moment grootgebracht in het gezin van Grace McKee. In 1942 moest McKee’s man voor zijn werk naar de oostkust van de Verenigde Staten. Het was voor het stel te duur om de 16-jarige Monroe nog te onderhouden. De jonge Monroe had twee keuzes: terug naar het weeshuis of trouwen. Ze koos voor het laatste en trouwde op 19 juni 1942 met haar 21-jarige buurjongen James Dougherty. Terwijl Dougherty in het leger diende, ging Monroe in op het verzoek van een fotograaf om te poseren, onder andere voor naaktfoto’s. Toen Dougherty terugkeerde, kon hij haar niet langer thuis houden en op 13 september 1946 scheidde het stel. Dougherty trouwde daarna nog tweemaal. Hij overleed in 2005. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.