Politiecommissaris Albert Schilders van Temse was bezeten door de Provence. Hij had er een huis gekocht en alle politiemannen (dus ook mijn vader) mochten daar gaan logeren tegen een billijke vergoeding (*). En opdat ze niet zo maar gewoon met hun luie kont in de zon zouden gaan liggen, gaf Schilders hen ook tips voor wandelingen en uitstappen met de wagen. Hieronder een voorbeeld van een wandeling, maar je vindt elders op mijn blog ook voorbeelden van autotochtjes.

Prachtige wandeling over hoogvlakte oost. Duur ca.2 uur. Bij voorkeur te doen vóór 9 uur of na l8 uur.
Verlaat het dorp richting Sault, kruis aan hoeve beneden de grote baan Sault-Carpentras en neem de asfaltweg naar het gemeentebos. Na 10 minuten hebt ge aan uw linkerzijde een verlaten hoeve in verval. Terstond daarna vindt ge aan uw rechterzijde een grintweg (karrespoor) die omhoog het bos ingaat. Prachtige wandeling door bossen en lavendelvelden met zeer schone vergezichten. 0p de hoogvlakte op een gegeven ogenblik een splitsing van de weg naar links. Deze linkerweg gaat naar de baan van St.Jean. Wanneer ge goed kijkt zult u zien dat bedoelde splitsing een kruispunt is, want naar rechts gaat een kleine voetwegel direct naar Monieux. Indien ge de wandeling wil verkorten dus naar rechts kleine voetwegel volgen en ge daalt naar de brug over de Nesque. Voor volledige wandeling niet links of rechts maar rechtdoor tot de weg schijnbaar doodloopt tegen een bos. Even naar rechts afzwenken en ge zult zien dat de weg verder door het bos afdaalt naar de vallei. Bij voorkeur niet de asfaltbaan nemen maar de bergwand blijven volgen tot aan de brug. Deze niet moeilijke maar zeer schone wandeling is ten zeerste aanbevolen.
Slaapgelegenheid
Voor diegenen die ongeveer halfweg in een hotel zouden willen slapen bieden volgende plaatsjes
op de N.396 dicht bij DIJON (dus ongeveer halfweg) de beste gelegenheid, op voorwaarde dat niet te laat om kamers gevraagd wordt (uiterlijk tussen 17 en 19 uur)
Komende van België :
MOLOY: op 53 km. van Dijon (2 hotels)
SAUSSY: op 19 km. van Dijon (1 hotel)
MESSIGNY: op 10 km. van Dijon (2 hotels)
Het zijn slechts kleine dorpjes. Bedoelde instellingen zijn in verhouding tot de plaatsjes, dus ook niet te duur, maar wel zeer keurig.
Kelder
Beleefd verzoek tijdens de dag een halve deur van de kelder open te laten om deze de gelegenheid te geven zoveel mogelijk te drogen.
Vliegen
Deze zijn vijand nr.1 van de beschildering. De ganse woning is opgeknapt en er is heel wat geld aan verf besteed. Nogmaals beleefd maar nadrukkelijk verzoek deze lieve beestjes met alle mogelijke middelen te weren!

Albert Schilders (16 juni 1967)

(*) Op dit moment is het huis eigendom van de Gentse schrijver Stefan Hertmans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.