Rita Kinka (foto YouTube) was elfde in de Elisabethwedstrijd 1992, wat haar volgens Wikipedia “the most promising artist prize” opleverde (?).

Ze is geboren in Joegoslavië in 1962, maar ze is eigenlijk een Hongaarse (geboren in het grensgebied). Ze is begonnen op 2,5 jaar! Het geluid van een druppende kraan b.v. bootste ze dan na op een piano. Ze volgde les bij haar echtgenoot uit Estland. Ze was reeds semifinaliste in 1987 (als Belgisch keuzestuk speelde ze in 1991 dan ook het opgelegd stuk van toen) en kreeg daardoor een beurs die het haar mogelijk maakte met Gyorgy Sandor te werken aan de Julliard School. Ze kwam terug omdat ze toen fysieke problemen had (krampen in de hand), maar die had ze nu ook weer (verkoudheid). Ze heeft overigens over het algemeen een ongezonde houding (opgetrokken schouders).

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.