De blonde Milena Kitic (foto YouTube) uit Servië (°1968) was vocaal zeker sterk als Carmen in de ECOV-productie van 1992, maar bewoog nauwelijks, ook als ze moest dansen. Toch was haar spel, zeker haar verleidingskunst, nog zeer aannemelijk.

Zij was op dat moment al tewerkgesteld bij de Opera van Belgrado, debuting in 1989 as Olga in Tchaikovsky’s “Eugene Onegin”. She performed at this house for 8 years. From 1997 until 1999, Kitic performed at the Aalto Theatre in Essen, Germany, and later toured throughout Europe. In 1998, she made her American debut and performed at Carnegie Hall that year. In 2002, she debuted with the Washington National Opera and the Los Angeles Opera. The following year, she performed with Opera Pacific, including a benefit performance with tenor Plácido Domingo. In October 2005, she debuted with the Metropolitan Opera in New York, starring in Bizet’s “Carmen” and as Amneris in Verdi’s “Aida”, roles which she reprised for Opera Pacific.
Kitic teaches master classes at Chapman University, the University of Southern California’s Thornton School of Music and the University of California, Irvine. Kitic is married to entrepreneur and former Yugoslav prime minister Milan Panić. The couple has homes in Newport Beach and Pasadena, California. (Wikipedia)

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.