Vanavond zijn twee theaterlegendes en twee legendes in spe te gast in Gent. * Yvonne Delcour is een naam als een klok in het volkstheater. Zij spreekt om 21 uur in het Koetshuis (Hoogpoort) over de geschiedenis van de Minard. Uiteraard doorspekt met eigen anekdoten. * In Vooruit speelt het gezelschap De Tijd « Woyzeck » van Georg Büchner, een legende uit een heel ander soort theater. * Is het niet het meest gespeelde stuk (dat zal wel « Boeing Boeing » of zoiets zijn, zeker ?), dan is het toch het meest « geïnterpreteerde » stuk. De reden hiervoor is dat Büchner vier onvoltooide versies naliet, zodat de regisseur hiermee zeer creatief kan ontspringen. Bij De Tijd is dat Lucas Vandervost en diens zienswijze is doorgaans erg interessant om kennis mee te maken. * In de Kopergietery tenslotte speelt Tom Van Bauwel « De schipbreukeling » van Benno Barnard. Zowel de acteur als de schrijver zijn nog te jong om van een « legende » te spreken, maar als beiden verder gaan op deze weg zou deze omschrijving hen uiteindelijk wel eens kunnen ten deel vallen. (HLN, 16/5/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.