Vandaag is het honderd jaar geleden dat het idool van alle vrouwelijke filmfans Rudolph Valentino in het huwelijk trad met Natasha Rambova. Hij was een notoir homoseksueel en zij was een praktiserende lesbienne. Het mag dus duidelijk zijn dat dit huwelijk als façade was bedoeld.

Valentino was overigens op dat moment nog altijd getrouwd met een andere lesbische actrice, Jean Acker, zodat hij werd veroordeeld voor bigamie. Kom dat tegen als homofiel!
Van Rambova kreeg hij als huwelijksgeschenk een “slavenband”, die hij trouwens in het openbaar droeg (wellicht omdat slechts heel weinig mensen de betekenis ervan kenden). Mogelijkerwijs hadden ze dus wel een sadomasochistische verhouding, maar in de bijbelse betekenis van het woord werd het huwelijk nooit “voltrokken” of “geconsumeerd” (dat met Jean Acker evenmin).

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.