Wat?!? zullen jullie uitroepen. Dat is onmogelijk. En jullie hebben natuurlijk gelijk. Het gaat om André Rieu senior, de vader van de bekende orkestleider.

gertjeAndries Antonie Rieu (1917-1992) was eveneens een Nederlandse dirigent. De huidige orkestleider André Rieu (junior) is een van zijn drie zoons. Hij had ook drie dochters.
André Rieu sr. studeerde piano en orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium en het Amsterdams Conservatorium. Hij voltooide zijn dirigentenopleiding bij Willem van Otterloo en werd in 1946 dirigent van het Omroep Kamerorkest. Hij werd in 1949 de vaste dirigent van het Maastrichts Stedelijk Orkest, het oudste symfonieorkest van Nederland. Onder zijn leiding werd dit in 1955 omgevormd naar een provinciaal symfonieorkest, het Limburgs Symphonie Orkest (LSO), dat hij leidde tot 1980. Daarna was hij enige tijd werkzaam bij de Opera van Leipzig.
Met name onder Rieus leiding ontwikkelde het LSO een bijzondere traditie in het Franse repertoire en werd er relatief veel aandacht besteed aan eigentijdse muziek. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.