Uit de krant verneem ik dat de Gentse accordeonist Frans Bonne is overleden.

Accordeonist, componist en bandleader Frans Bonne (Terdonk 24-1-1930/Gent 29/4/2022) ging in de leer bij accordeonvirtuoos (Au)Gust Schelstraete. In 1952 begon hij zijn carrière als beroepsmuzikant, onder meer als begeleider van Bob Benny, Jean Walter, Ray Franky, Jacques Raymond…, met als persoonlijk hoogtepunt: een gouden plaat voor zijn compositie “Pour toi seul”. Hij had jarenlang een  5-koppig orkest waarmee hij bals en  feesten opluisterde. Hij was 20 jaar de huiscomponist en vaste begeleider bij de muzikale producties van Gents Amusement vzw en Gents Amusementstheater (G.A.T.), dat hem in 1977 vierde voor zijn 25-jarige carrière met het jubileumprogramma “Goud en Zilver” in de KNS. Hij werkte mee aan de langspeelplaten Dienen Iestelink van Gents Amusement “ en “Gents Amusement op voyage” en de CD W’hèn ‘t GAT” van het G.A.T. Voor Marc Reynaerts componeerde hij op teksten van Paul Berkenman. Jarenlang was hij ook secretaris van de Aanvaardingscommissie bij SABAM en bestuurslid van de Vlaamse Sabamvrienden vzw.  Hij beheerde een eigen platenlabel Silver Star om zijn eigen composities en opnames te verspreiden.

Freek Neirynck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.