Dirk van Esbroeck is opgegroeid in Argentinië. Als 18-jarige had hij er reeds werk op een bureautje toen zijn ouders besloten terug in België te gaan wonen. Dirk kwam tegen zijn zin mee, maar is uiteindelijk toch gebleven. « Tango-muziek spelen en zingen heeft me geholpen om hier beter te aarden », zegt hij. Hij studeerde aan het HRITCS maar al vlug bleek dat bij film alle energie kruipt in het bijeenzoeken van geld. Toen hij voor de documentaire « Brussel » van Marc Sibille wat filmmuziek mocht schrijven, besloot hij dat zijn roeping in de muziek lag. Met Paul Rans en Wiet van de Leest vormde hij Rum. In de jaren tachtig voegde Juan Masondo zich bij de groep. Masondó (geboren in Cordoba, Argentinië) kwam naar Leuven om daar aan de universiteit als landbouwkundig ingenieur een stage te doorlopen, maar ook hij vond zijn roeping in de muziek. Toen Rum ter ziele ging, trokken Van Esbroeck en Masondo samen rond en soms met de groep Tango Al Sur. Maar vanavond zijn ze wel degelijk onder hun beidjes te gast in de Hotsy Totsy voor een gratis concert. (HLN, 29/4/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.