Het is vandaag al 35 jaar geleden dat “Joe le Taxi”, het eerste plaatje van een nog erg jonge Vanessa Paradis werd uitgebracht. Het nummer werd geschreven door Étienne Roda-Gil en gaat over een taxichauffeur die naar mambo muziek luistert in zijn auto. Franck Langolff componeerde en produceerde het nummer.

Voor mij zal dit nummer altijd verbonden blijven met de dood van Fonske Goossens, de karikaturist bij De Rode Vaan. In de tekst komt immers voor: “Vas-y, fonce!”, wat ik altijd (opzettelijk) verkeerd interpreteerde als: “Vas-y, Fons!” En het bizarre toeval wil dat Fons in diezelfde periode aan een herseninfarct is gestorven en dat zijn vrouw dit vaststelde toen hij door een rood licht reed.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.