A Star Is Born is een Amerikaanse muziekfilm onder regie van William A. Wellman. De film behaalde zeven Oscarnominaties en behaalde er één: de Oscar voor beste verhaal.

Filmster en alcoholist Norman Maine (Fredric March) ontdekt een nieuw talent: hij ziet wel wat in de jonge zangeres Esther (Janet Gaynor). Hij maakt een actrice van haar en ze trouwen. Esther, met haar vedettenaam Vicki Lester, is al snel een beroemdheid. Als zij na een tijdje beroemder wordt dan hij, en hij steeds minder populair wordt, gaat hij steeds meer drinken.

Dit scenario bleek zo’n voltreffer dat de film nog een aantal keren werd overgedaan.

In 1954 door George Cukor met James Mason en Judy Garland in de hoofdrollen.

In 1976 door Frank Pierson met Barbra Streisand en Kris Kristofferson in de hoofdrollen.

In 2018 door Bradley Cooper met hemzelf en Lady Gaga in de hoofdrollen.

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “85 jaar geleden: première van de originele “A star is born”

  1. Voor de 1976 versie kwam Elvis Presley als eerste keus in aanmerking voor de mannelijke hoofdrol, maar Colonel Parker stak hier een stokje voor en Kris Kristofferson kreeg daardoor de rol toegewezen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Streisand was in Las Vegas aanwezig bij een optreden van Elvis en ze ging hem opzoeken in zijn kleedkamer en daar vertelde ze hem dat er een remake van A Star is Born op stapel stond bij Warner Bros met Barbara in de hoofdrol en wilde Elvis als tegenspeler. Elvis zag dat wel zitten, maar de spelbreker van dienst, kolonel Parker stak er een stokje voor. Ten eerste omdat hij verbolgen was dat Barbara rechtstreeks een akkoord maakte met Elvis, en hij voelde zich gepasseerd . Ten tweede vond hij de financiële aanbieding veel te klein en Elvis moest boven Barbara staan op de affiche, kortom het eisenpakket dat Parker op tafel legde, werd stante pede door Warner naar de prullenmand verwezen. Elvis was ontgoocheld maar legde zich bij de feiten neer….zoals altijd.
    .

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.