Interactie met de lezers is erg belangrijk voor een blad. Toen iemand op een bepaald moment een zelfgemaakte spreuk opstuurde (nr.16 van 1982), was dit voor ons de aanleiding om met alweer een nieuw rubriekje te starten: “Zwijgen is zilver, spreuken zijn goud”.

Echt briljante vondsten moet je niet verwachten en o.a. daarom werd de rubriek visueel een beetje opgekrikt door het zo in een kadertje te “steken” zoals in Vlaamse huiskamers aan de muur hangen. Wat wij toen nog niet konden weten, was dat Eddy Wally later in het televisieprogramma eens zoveel mogelijk van deze spreuken moest gaan ophalen om zijn tegenstander, Jo Leemans, te verslaan. Eddy had de opgave niet helemaal goed begrepen en ging bij de mensen om “sprookjes” vragen. Uiteraard kwamen zij met sprookjesboeken aandraven, maar dat was niet helemaal juist, wist zelfs Eddy te vertellen. De cameraploeg had hem natuurlijk kunnen zéggen wat hij écht moest vragen, maar dit is “het leven zoals het is”, nietwaar, en arme Eddy werd aan zijn lot overgelaten. Even later liep hij ontmoedigd door de straat en verzuchtte hij: “Je moet het een beetje in ’t dialect zeggen: spreuken!” Historische (hysterische) televisie!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.