Op zaterdag 31 maart 2012 werd in de Miryzaal van het Conservatorium, Hoogpoort 64 te Gent de CD voorgesteld van de jonge beloftevolle Gentse pianiste Stephanie Proot, met allemaal muziek van Beethoven.

Zij is laureate van de vzw SWUK voor 2012 , wat wil zeggen dat haar de opname van deze CD aangeboden werd. De vzw SWUK Vlaanderen (Sociale Werken van de Uitvoerende Kunstenaar) is een vereniging die zich onder meer tot doel heeft gesteld morele en materiële steun te verlenen aan uitvoerende kunstenaars bij het opstarten en uitbouwen van een artistieke loopbaan. Door het inrichten van concerten, recitals en muzikale evenementen, via culturele verenigingen of muziekorganisatoren, ondersteunt de vzw SWUK de werkgelegenheid van de musici en promoot ze tezelfdertijd het muziekleven in Vlaanderen.

Stephanie van haar kant begon op 6-jarige leeftijd piano te spelen. Meteen werd het duidelijk dat ze over een groot muzikaal talent en artistieke potentieel beschikte. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Antwerpen bij Levente Kende en vervolgde haar opleiding aan de Ecole Normale Alfred Cortot in Parijs bij Ramzi Yassa en aan de Chapelle Musicale Reine Elisabeth in Brussel bij Abdel Rachman El Bacha. Later vervolmaakte ze zich aan de Frankfurter Hochschule für Darstellende Kunst und Musik bij Lev Natochenny. In december 2011 nam ze deel aan de 4de editie van de Telekom-Beethoven-wedstrijd in Bonn en kreeg de publieksprijs voor haar vertolking van de verplichte Beethovensonate. In 2013 veroverde ze een plek in de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd. Later verscheen een tweede solo-cd met werk van Liszt en Schubert en een cd met haar Ensembl’Arenski waarop pianotrio’s van Smetana en Shostakovich te horen zijn. (stephanieproot.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.