De Zweedse bariton Urban Malmberg viert morgen zijn zestigste verjaardag. Op de foto ziet men hem rechts naast Alexandra Lubchansky in de wereldpremière van “La grande magia”, een opera van Manfred Trojahn op een libretto van Christian Martin Fuchs naar het gelijknamige toneelstuk van Eduardo de Filippo. De wereldpremière had op 10 mei 2008 plaats in de Semperoper te Dresden.

Maar ik ken hem beter van de “Cenerentola”-productie van de Vlaamse Opera in Vooruit. Toen zong (en speelde) hij op bepaalde momenten Donald George echt van de planken. Als zijn kamerdienaar Dandini moest hij voor het grootste gedeelte van de opera zijn plaats innemen. Nu ben ik wel de eerste om toe te geven dat Rossini voor hem een veel dankbaarder partituur heeft weggelegd dan voor de arme prins. Maar toch mocht het geen verwondering baren dat men in De Vlaamse Opera in het seizoen 2004-2005 weer op hem een beroep deed, deze keer voor Il Barbiere di Siviglia.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.