Vandaag vindt in de Gele Zaal het Tweede Belgische Wereldmuziekcongres plaats. In het kader daarvan valt er zowat overal in Gent muziek te beluisteren van zowat overal uit de hele wereld. We noemen het Burgcentrum, het conservatorium, de Baudelokapel, het Vleeshuis, het Lakenmetershuis, de Charlatan, Trefpunt, het Damberd enz. En er is muziek uit China, Argentinië, Brazilië, Afrika, Turkije, Marokko, enz. Onmogelijk om hier alles in detail op te sommen. Het beste is zich naar de Gele Zaal te begeven en daar een eigen menu samen te stellen. * Daarbij aansluitend gaat in het NTG « Het dispuut van Valladolid » in première. Thema van het dispuut is immers: hebben indianen een ziel ? * Vijfde rit in onze Passieronde. Alweer een bergrit, want vader Bach scheert eveneens hoge toppen met zijn Johannespassie, vanavond door Il Fondamento in de Bijlokefestivalhal. * En dinsdag 1 april is er uitzonderlijk geen cultuurrubriekje wegens het verlengd weekend. Trouwens wie zou mij op die dag geloven ? Zeker als ik zeg dat om 14.30 uur een stuk over aartsleugenaar Baron von Münchhausen (foto) te zien is in de Tinnen Pot ? (HLN, 29/3/97)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.