De Gentse operazangeres Jacqueline Dulac viert vandaag haar tachtigste verjaardag.

Jacqueline Dulac is eigenlijk Jacqueline Van De Vijver, dat heeft u goed geraden! (*). Ze werd in 1942 in Landskouter geboren, maar verhuisde later naar Gent, waar ze aan de academie van Gentbrugge ging studeren (per fiets). In de jaren zestig behaalde ze een paar eerste prijzen en leerde ze Roger De Vocht kennen, waarmee ze echter pas in 1984 zou trouwen. Een operazangeres moet immers vrij zijn, aldus Jacqueline, die op dat moment vooral in Oostenrijk carrière maakte. Haar idolen: Luciano Pavarotti, José Van Dam en… Helmut Lotti. Aldus Jean Buyle in het Gents Advertentieblad van 10/6/1997. In het seizoen ’75-’76 deed zij ook de coaching van de zang voor de productie van “Adolf Shitler” in Theater Arena. In april 2010 werkte ze mee aan de CD van de Clan Hay Pipe Band, de Antwerpse doedelzakband.

Ronny De Schepper

(*) Let op er bestaat ook een Franse schlagerzangeres met die naam (die o.a. nog met Claude François heeft gewerkt). Zij werd geboren in Vichy op 27 oktober 1934 en het is wel degelijk haar échte naam. En 1966 elle obtient le grand prix du disque de l’académie Charles-Cros. Elle connaît un grave accident suite à un séance photos avec des lions mais après quelques mois d’hôpital elle repart en tournée et triomphe à Bobino en 1970. En 2004 elle a encore chanté sur la scène de l’Olympia.

Een gedachte over “Jacqueline Dulac wordt tachtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.