Sonny Colbrelli (bovenstaande foto Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto’s Erik Westerlinck en Axel VH) is gisteren ternauwernood aan de dood ontsnapt nadat hij een nijdig sprintje bergop had verloren tegen Michael Matthews in de eerste rit van de Ronde van Catalonië. Over het algemeen wordt aangenomen dat Colbrelli veel te snel is herbegonnen nadat hij lange tijd uit het peloton afwezig was door corona, gevolgd door griep.

Sonny Colbrelli (Desenzano del Garda, 17 mei 1990) is een Italiaans wielrenner die rijdt voor Bahrain-Merida.
Belangrijkste overwinningen
2010
Trofeo Alcide Degasperi
2012
1e etappe deel B Ronde van Padanië (ploegentijdrit)
2014
2e etappe Ronde van Slovenië
Ronde van de Apennijnen
Memorial Marco Pantani
GP Industria & Commercio di Prato
Coppa Sabatini
2015
1e etappe Ronde van de Limousin
Eind- en jongerenklassement Ronde van de Limousin
GP Beghelli
2016
GP Lugano
3e en 4e etappe Ronde van de Limousin
5e etappe Ronde van Poitou-Charentes
Coppa Sabatini
Coppa Agostoni
Ronde van de Drie Valleien
2017
2e etappe Parijs-Nice
Brabantse Pijl
Coppa Bernocchi (Wikipedia)
In 2018 heeft hij de derde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. Na een rit van 183 kilometer van Oberstammheim naar Gansingen bleef de Italiaan de Colombiaan Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) en de Slovaakse wereldkampioen Peter Sagan (BORA-Hansgrohe) voor.
Daarna heeft hij zichzelf opgevolgd als winnaar van de Coppa Bernocchi. Hij haalde het na 194,7 km in Legnano in de sprint voor zijn landgenoten Manuel Belletti (Androni) en Paolo Simion (Bardiani-CSF). Vervolgens heeft hij een warrige editie van de Gran Piemonte op zijn naam geschreven. Bekijk hier hoe de Italiaan in eigen land won!

In 2019 heeft hij de laatste rit van de Ronde van Duitsland over 159,5 kilometer tussen Eisenach en Erfurt gewonnen. Colbrelli haalde het in een (uitgedunde) massasprint voor Yves Lampaert en de Noor Alexander Kristoff. De Kazach Alexey Lutsenko werd vierde. Eindwinnaar Jasper Stuyven vervolledigde de top vijf. Colbrelli kwam ondanks zijn overwinning nog drie seconden te kort om Jasper te onttronen.

Daarna heeft hij wel voor de tweede keer in zijn carrière de GP Beghelli gewonnen. De Italiaan had in Monteveglio nog een scherpere sprint in huis dan de 39-jarige Alejandro Valverde.

In augustus 2020 schreef hij de tweede rit in de 44ste Route d’Occitanie op zijn naam. Maar dat is niet het grote nieuws vanuit de opvolger van de Route du Sud, zo lezen we op de website van Sporza, want in Zuid-Frankrijk wordt blijkbaar wel eens een loopje genomen met de veiligheidsvoorschriften tijdens en na de koers.

Ronny De Schepper

23-Colbrelli Sony

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.