Het is al tien jaar geleden dat contrabassist Maurice Aerts op 83-jarige leeftijd is overleden.

Hij was een gedreven muzikant en docent. Aerts maakte in zijn carrière onder meer deel uit van het Nationaal Orkest van België en van het orkest van de toenmalige BRT. Hij werd door Gerard Mortier naar het orkest van de Muntschouwburg gehaald om er de leiding te nemen van de contrabassisten.
Bijna alle contrabassisten in België die vandaag in leidinggevende posities spelen en doceren, waren ooit leerling van Maurice Aerts. Vandaar dat Fred Brouwers hem de onderscheiding “vader der contrabassisten” toekende. Maurice Aerts maakte ook deel uit van het contrabaskwartet van de Munt, richtte een eigen ‘Maurice Aertskwartet’ op en was docent aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hij speelde mee in ontelbare opnames. (Cobra)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.