Het is al 85 jaar geleden dat de Franse schrijver Arthur Bernède is gestorven.

45 Arthur Bernede

The French writer, poet, opera libretist and playwright Arthur Bernède was born in Redon in Brittany. After a career as an opera singer, bar pianist and journalist he published almost 200 adventure, mystery and historical novels. His best known characters are Belphégor, Judex, Surcouf and Vidocq. He also collaborated on the libretti for a number of operas, among them Jules Massenet’s Sapho and Camille Saint-Saëns’s Phryné.
Het lijkt onzinnig om uit te gaan van de Engelse Wikipedia om een Franse schrijver te karakteriseren, maar dit is enkel omdat het Franse lemma veel te omvangrijk is. Bovendien gaat de échte erkenning naar Annie Besnier en haar préface voor de heruitgave van Belphégor n.a.v. de verfilming met Sophie Marceau in 2001. (Al is bovenstaande foto wel afkomstig uit de televisieserie uit de jaren zestig met Juliette Gréco in de hoofdrol.)

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.