Gentse spotters hebben altijd poppen gebruikt om de politici te hekelen. Dat gebeurt ook nu nog, denk maar aan Pierke Pierlala. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dat niet zonder gevaar. De teksten moesten de Duitse censuur passeren. Toch gebruikte de Weerstand dit medium om de bezetter te bestrijden. Het Masereelfonds en het Europees Figuren Theater Centrum stelden een tentoonstelling samen, in het EFTC (Trommelstraat 1) te zien tot 23 maart. Ere-rijksconservator Juul Verhelst (foto) verzamelde de gegevens. – DSRG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.