Morgen zal het ook al 55 jaar geleden zijn dat The Beatles naar een optreden van Cream gingen kijken/luisteren, alweer in The Saville Theatre (Londen).

Ja maar, zullen aandachtige lezers opmerken, die foto stond hier enkele dagen geleden al toen The Beatles zogezegd naar een concert van Jimi Hendrix en The Who gingen kijken. Wat is het nu eigenlijk?
Wel enerzijds is het a running gag. Toen ik de foto daar publiceerde, vroegen sommigen me al: ja maar, ben je daar wel zeker van? Volgens sommige bronnen waren enkel John, Paul en Brian Epstein aanwezig. Daarom heb ik de foto daar ondertussen vervangen door één van Jimi Hendrix en The Who zelf. En daarom herneem ik hier nu wel de commentaar die ik daar toen heb bij geschreven: “Volgens mijn nota’s waren The Beatles vergezeld door hun manager Brian Epstein, maar dat is alvast niet de persoon die met hen op de foto staat. Wie het dan wél is, weet ik niet en evenmin herken ik de twee meisjes die hen vergezellen. Ik vermoed wel dat de langharige naast Paul McCartney, diens toenmalige verloofde Jane Asher is.”

Ronny De Schepper

4 gedachtes over “55 jaar geleden: The Beatles naar optreden van Cream

  1. Dat Brian Epstein rond die tijd een commerciële overeenkomst had gesloten tussen NEMS en de Robert Stigwood Organisation zal wel niet vreemd geweest zijn aan de programmering. Zowel Cream, the Who en de Bee Gees kwamen uit zijn stal. Na de dood van Brian aasde Stigwood op het Beatles-management. Hij had een mooie 10 minuten durende speech met lovende woorden voorbereid voor John en Paul. Die werd echter beëindigd door zowel Lennon als McCartney met de droge zin :” Well,no,I’m afraid not, Robert.” Of hoe een mens wat te erg zijn best kan doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.