Constant “Stanny” Goossens (foto’s de Wielersite) was een uitstekend amateur, die het echter bij de profs niet kon waarmaken.

Zo behaalde hij in 1958 zeven overwinningen, waaronder 3 etappen in de Ronde van Polen en waar hij 2e werd in het eindklassement na de thuisrenner Boguslaw Fornalczyk.

In 1959 deed hij precies hetzelfde (3 ritoverwinningen en een tweede plaats in het eindklassement) in de Ronde van Oostenrijk. Deze keer was het de Oostenrijker Stefan Mascha die hem voorafging. Daarnaast won hij nog drie keer in eigen land, waaronder de Ronde van Vlaanderen voor liefhebbers.
In 1960 werd hij onafhankelijke en hij schreef meteen de Ronde van Tunesië op zijn naam met niet minder dan zes dagsuccessen! In eigen land behaalde hij vijf overwinningen, waaronder de Elfstedenronde. Hij reed dat jaar voor de Peugeot-ploeg van Rik Van Steenbergen.
Toen die in 1961 met een eigen ploeg begon, werd Stan beroepsrenner en stapte mee over naar de Solo-ploeg. Zo werd hij winnaar te St.-Amands, maar daar bleef het dan ook bij. Het volgende jaar bleef het ook bij één overwinning (de Omloop van Midden-Brabant in Kampenhout). Zijn contract bij Solo werd niet meer verlengd en hij raakte een beetje op de dool eerst bij Dossche Sport en daarna bij Theugels-Robur. Toen successen uitbleven, hing hij de fiets dan maar aan de haak.

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Constant Goossens wordt 85…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.