Gisteren heb ik nog eens naar “Knight & Day” gekeken (ik had de film vier jaar geleden al eens gezien, maar dat realiseerde ik me pas toen ik hem op mijn filmlijst wou invullen). Het is louter een ontspanningsfilm (met overigens een veel te hoge body count), maar ik heb nu eindelijk eens tijd om iets te maken over hoofdactrice Cameron Diaz, iets wat er tot nu toe nog nooit van gekomen is (foto YouTube).

Cameron Michelle Diaz werd geboren in San Diego op 30 augustus 1972 en groeide dus op in Californië. Op haar vijftiende werd ze ontdekt door een fotograaf, die zorgde voor een contract bij het modellenbureau Elite. Vanaf haar zestiende reisde ze de wereld rond als model.

Na haar modellencarrière ging Diaz acteren. Met haar eerste filmrol in The Mask brak ze direct door. Ze werd voor haar rollen in zowel There’s Something About MaryBeing John MalkovichVanilla Sky als Gangs of New York genomineerd voor een Golden Globe. Meer dan vijftien andere acteerprijzen kreeg ze daadwerkelijk toegekend, waaronder een American Comedy Award voor There’s Something About Mary. Diaz werd daarentegen ook genomineerd voor de Golden Raspberry Award voor slechtste actrice voor zowel Charlie’s Angels: Full Throttle als What Happens in Vegas… In “Being John Malkovich” van Spike Jonze uit 1999 kruipt Cameron Diaz in het lichaam van John Malkovich om seks te hebben met Catherine Keener, nadat de hoofdpersoon (John Cusack) bij toeval een deur heeft gevonden die rechtstreeks in het hoofd en het leven van John Malkovich uitkomt. 

In 2009 kreeg ze een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame en een jaar later was er dus “Knight and Day”. This was the second movie in which Tom Cruise and Cameron Diaz have co-starred, the first being Vanilla Sky (2001). Both were also in Minority Report (2002), but Diaz’s role was only a silent cameo. As for the title: it is implied that Tom Cruise’s character’s surname is actually “Knight”, while no such connection is made between Cameron Diaz’ character and “day”. Coincidentally, “Diaz” is a homophone of “días” (Spanish for “days”).

Een jaar later was ze een soort Mrs.Crabapple uit “The Simpsons” in “Bad teacher” van Jake Kasdan uit 2011. Ondanks de diep ingewortelde, soms tot uitbarsting komende maar altijd sluimerende, onoverbrugbare vijandschap t.o.v. die vrouw daar vooraan die d’r wijsheid tracht te verkopen, komt het uiteraard in deze laatste film nog goed (’t zou anders Hollywood niet zijn)

 In 2012 was ze te zien in de filmkomedie Gambit, samen met onder anderen Colin Firth, Alan Rickman en Stanley Tucci. De regie van de film werd onder handen genomen door Michael Hoffman en het scenario werd volledig geschreven door Ethan Coen en Joel Coen

In 2014 speelde ze haar laatste rol in Annie. Daarvóór was ze nog te zien in de komedie “The other woman” van Nick Cassavetes. Daarin speelt ze een vrouw die ontdekt dat haar vriendje (Nikolaj Coster-Waldau) getrouwd is en probeert haar leven opnieuw op de rails te krijgen. Maar wanneer ze per toeval de echtgenote die hij bedriegt ontmoet (Leslie Mann), beseft ze dat ze veel gemeen hebben, en haar gezworen vijand wordt haar beste vriendin. Wanneer nog een andere affaire (met “miss boobies” Kate Upton) aan het licht komt, besluiten de drie vrouwen samen te spannen om wraak te nemen op de leugenachtige overspelige echtgenoot.

In 2017 maakte ze bekend dat ze sindsdien genoeg had van het vele reizen voor het opnemen van films (*): ze zei daarom geen films meer te willen maken. Ook wilde ze meer vrije tijd hebben voor haar kinderen, wat heeft geleid tot de keuze van een pensioen. (Wikipedia)

(*) Persoonlijk heb ik de indruk dat het ook te maken heeft met een mislukte facelift, maar dat is natuurlijk puur guesswork van mijn kant. She didn’t turn gracefully old, staat m.i. echter wel vast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.