Het zal morgen ook al tien jaar geleden zijn dat de Amerikaanse fotografe Eve Arnold is overleden.

Veel heb ik over haar niet te vertellen, tenzij dan dat zij ons een prachtige anekdote heeft nagelaten over Marilyn Monroe. Zo vertelde ze dat Marilyn Monroe in haar bijzijn eens werd geïnterviewd door een vrouwelijke journaliste. Marilyn had de deur geopend in een zwarte négligé met niks eronder aan en een kam in haar hand. Terwijl de journaliste zich bukte om uit haar tas pen en notaboekje te nemen (ja, we zitten nog in de jaren vijftig, nietwaar?), vroeg Marilyn quasi achteloos of zij er iets op tegen had dat ze d’r haar zou kammen. Uiteraard niet, antwoordde de journaliste, waarna Marilyn doodgemoedereerd haar schaamhaar begon te kammen… Volgens Arnold vluchtte de journaliste na drie obligate vraagjes angstig de kamer uit.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.