« In een klein dorpje is de drumband Klopterop de plaatselijke vedette. Elders hebben drumbands allemaal majorettes en dat willen ze nu bij Klopterop ook. Marjorein, de dochter van de plaatselijke kroegbaas moet dat klusje dan maar opknappen. Ze zou evenwel liever een instrument bespelen, maar dat wil de voorzitter niet. Toch zal ze haar willetje doorzetten ».

Dit is de korte inhoud van « Marjorein de majorette », de nieuwe poppenmusical van theater Taptoe. De auteur is zoals gebruikelijk Freek Neyrinck, de regie is van Bert Van Tichelen, de choreografie (?!) van Ria Fiers en de muziek van Sjakie van de Hoek, excuseer van den Berg. Geen van deze mensen voldoet echter, want dit stuk is flauw, oubollig, betuttelend, slecht geacteerd, slecht gezongen en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
Taptoe staat bekend als een technisch goed marionettentheater. Je vraagt je dan ook af wat Luk De Bruyker mag bezielen om zijn vaardigheid zo te laten verkwijnen en integendeel te staan stuntelen op het podium. De marionettenscènes worden in het huidige stuk gewoon herleid tot ellenlange dialogen die de aandacht van de kinderen hoegenaamd niet gaande kunnen houden. En over de enige goede vondst (de vogels in de boom) zouden we willen zeggen : « Eén zwaluw maakt de lente niet. »
Terug naar af.
Luk De Bruyker refereerde hieraan in De Bond van 22 januari 1982:
“Hugo Meert in het Laatste Nieuws zag het dramatisch allemaal niet zo goed zitten (wat kan je anders verwachten van een auteur-recensent?) en Ronny de Schepper van de Rode Vaan schreef ons in de vernieling. Heeft daar blijkbaar een patent op, want hij noemde mij ooit een miskleum (sic, RDS) die beter met poppen zou blijven spelen dan de scène op te wandelen. Daan Bauwens schrijft echter: «Luk De Bruyker, die als Groucho Marx, met dikke kont en Frans accent, makkelijk de koldertoer opgaat». Glunderend rijd ik met de fiets naar het secretariaat.”

Referentie
Ronny De Schepper, Marjorein in mineur, De Rode Vaan nr.52 van 1981

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.