Het is vandaag al vijf jaar geleden dat de Hongaars-Amerikaanse actrice Zsa Zsa Gabor is overleden.

Honderd jaar geleden werd Zsa Zsa Gábor geboren als Sári Gábor in Boedapest. Ze was Miss Hongarije in 1936. Gábors moeder was echter van Joodse komaf en kon Hongarije maar ternauwernood ontvluchten toen de nazi’s in 1944 Boedapest binnenvielen. In Hollywood groeide Zsa Zsa uit tot een legendarische “sexbom”. De voornaamste films waarin ze te zien was zijn Moulin Rouge  (1952), Lili  (1953), The Girl in the Kremlin (1957), Touch of Evil (1958) en Queen of Outer Space (1958). Daarna speelde ze nog meer rollen, maar de kwaliteit daarvan ging achteruit. Haar latere carrière was meer die van een VIP in plaats van een actrice. Vanaf de jaren zestig had ze vooral cameo’s in films en was zij frequent te gast in talkshows.
Gábor is in totaal negen keer gehuwd geweest. Het leidde tot één van haar gevleugelde uitspraken: “I’m an excellent housekeeper: every time I get a divorce, I keep the house.” Toen een journalist haar eens vroeg hoeveel echtgenoten ze had gehad, antwoordde ze: “Anders dan die van mezelf, bedoel je?” Hoewel haar gezondheid de laatste tien jaar enorm te wensen overliet, vierden Gábor en haar negende echtgenoot Frederic Prinz von Anhalt in de zomer van 2011 hun 25-jarig huwelijksjubileum. Enkele dagen na haar 99e verjaardag in 2016 werd zij met stevige ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis, waar een infectie werd geconstateerd. Ze moest eigenlijk geopereerd worden, maar was daar te zwak voor. Zij overleed op 18 december 2016 aan de gevolgen van een hartaanval.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.