Zouden er nog Gentenaars zijn die de geschiedenis van het Gravensteen niet kennen ? Die kunnen hun kennis vanavond om 20 uur bijspijkeren in de kring « De Goede Herder » (Nekkersberglaan). * In de Sint-Jacobskerk kan men eveneens om 20 uur terecht voor een optreden van het Ensemble van de Orthodoxe Stemmen van de Opera van Warschau. * De hedendaagse Poolse componist bij uitstek van religieuze muziek is Henryk Gorecki. Van hem wordt vanavond, ook alweer om 20 uur, werk uitgevoerd in Logos (Kongostraat) door het Zemlinski Trio. Daarnaast wordt onder meer werk van Luciano Berio gebracht. Het Zemlinski Trio wordt gevormd door klarinet, cello en piano. * In de Gele Zaal (Nonnemeersstraat) is er ook een trio te gast, maar hier zijn het de violist, cellist en pianist van het Ictus Ensemble die in diverse samenstellingen werk brengen van Valentin Silvestrov, Jean-Luc Fafchamps en Robert Schumann. Let op: hier begint het concert slechts om 20.30 uur, maar er is reeds een inleiding om… 20 uur. – DSRG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.