De jaren zeventig staan vooral in het teken van het theaterdecreet (15 juni 1975). Dit zorgt voor een revolutie, vooral op het vlak van professionalisering. Toch is het precies in dat jaar dat voor het eerst zich tekenen manifesteren dat er problemen op komst zijn.

Zo duikt het gemiddelde bezoekersaantal in het NTG voor het eerst onder de 400. Nochtans was – volgens recensent F.Vanhee – een voorstelling als “Cabaret” “de voorlopige kroon op vijf jaar proberen”. Dezelfde (Amerikaanse) regisseur, John Allison, bracht enkele jaren later dan ook “Something funny happened on the way to the forum”. In het NTG werd dat dan in de vertaling van Paul Berkenman “Amo, Amas, Amat… op het forum is het altijd wat”. Om nogmaals F.Vanhee te citeren: “Deze musical twinkelt van leven, zit vol grappen en biedt de toeschouwer een avond onschuldige ontspanning en het NTG hoopvolle perspectieven in dit genre.”

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.