Morgen zal het ook al 95 jaar geleden zijn dat de Britse filmregisseur Alfred Hitchcock huwde met zijn assistente Alma Reville (1899-1982), die zich speciaal hiervoor wel tot het katholicisme moest bekeren.

Reville werd geboren in het Engelse Nottinghamshire en was een getalenteerde redactrice die werkte voor de productie van Britse films. Zo heeft ze samengewerkt met regisseurs Berthold Viertel en Maurice Elvey. Tijdens productie van de film Famous Players-Lasky van Paramount Pictures leerde ze Alfred Hitchcock kennen. Beiden hadden een fascinatie voor bioscoopfilms en werden verliefd op elkaar. Ze trouwden op 2 december 1926 nadat Reville zich bekeerde tot de rooms-katholieke kerk.

Reville was een kei in het aanpassen, verbeteren en herschrijven van scripts en dialogen. Ze was zeer goed in het opmerken van kleine fouten in films, zoals continuïteit en inconsistentie, die Hitchcock noch anderen tijdens de finale montage van een film hadden gezien. Zo had Reville gezien dat Janet Leigh in de film Psycho haar hartslag in haar hals zichtbaar was nadat haar personage Marion Crane door Norman Bates werd vermoord.

Reville stierf toen ze 82 was. Het was een natuurlijke dood. Ze had eerder wel borstkanker, maar daarvan werd ze genezen verklaard.

Het personage van Reville werd door Imelda Staunton gespeeld in de televisiefilm The Girl uit 2012. Datzelfde jaar speelde Helen Mirren haar in de bioscoopfilm Hitchcock die handelt over de relatie tussen Reville en Hitchcock tijdens de productie van Psycho. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.