Vijftien jaar geleden stierf de internationaal gerenommeerde Gentse violist, trompettist, componist en dirigent Roger De Vos, alias Roger Renard, na een operatie en een kortstondig verblijf in het hospitaal. Hij was 75 jaar. Voor een verklaring van de foto: zie onderaan…

Roger De Vos had een eerste prijs voor trompet behaald aan het Gentse conservatorium (in 1953), toen hij souschef werd in het orkest van Willy Rockin dat toen werd geleid door Leo Martin. Hij maakte zo goed als alle arrangementen.
Nadat de Gentse Ancienne Belgique in de jaren zestig de deuren sloot, begon Renard aan een internationale carrière bij orkesten zoals van Helmut Zacharias, Caravelli en James Last. In die hoedanigheid begeleidde hij o.m. Edith Piaf, Charles Trenet, Gilbert Bécaud, Freddy Quinn en Peter Kraus. Daarnaast speelde hij ook nog bij Francis Bay, Rogier Van Otterloo, Harry Van Hoof en Eddie de Latte en op televisie in “Mezza Musica”, “Hallo met Henk” en het Grand Gala du Disque.
Van 1976 tot de sluiting midden de jaren tachtig was Roger Renard vast verbonden aan de Gentse opera. In 1984 richtte hij zijn eigen Wienerensemble Roger Renard op, waarin plaats was voor enkele andere muzikanten die niet door de Vlaamse Opera werden weerhouden, zoals Brigitte Van Lancker. Aangezien er van Roger Renard geen foto is te vinden op het internet, heb ik hierbij trouwens een foto van Brigitte geplaatst. Tot slot nog vermelden dat Roger Renard ook verantwoordelijk was voor de klankband van de openluchtproducties van Frank Van Laecke op het Donkmeer en dat ook The Mellvids nummers van hem brengen.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.