Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig was ik stapelverliefd op de Engelse actrice Felicity Kendal. Dat had alles te maken met de televisieserie “The Good Life” (bij ons bekend als “Op een goede wei”).

82 felicity kendall

Ik herinner me nog dat ik in De Rode Vaan een voorstelling van een Engels toneelgezelschap heb aangekondigd (met “Othello”), gewoon omdat Felicity de rol van Desdemona voor haar rekening nam, zodat ik een fotootje van haar kon plaatsen. Helaas heb ik haar in 2010 teruggezien in “Strictly come dancing” en dat was geen prettig weerzien. Nu is ouder worden sowieso al geen pretje, maar dat is nu eenmaal onvermijdelijk, dus dààrover gaat het niet. Wel over het feit dat Felicity nogal drastisch aan haar gezicht had laten werken, waardoor ze a.h.w. een masker droeg, waarmee ze nog amper tot diverse gelaatsuitdrukkingen in staat was. Nochtans publiceer ik hieronder een foto uit de jaren negentig, waaruit toch blijkt dat ze ook “gracefully old” kon “turnen”…
05-felicity-kendal
Felicity Kendal komt voort uit een theaterfamilie: haar ouders Geoffrey Kendal en Laura Liddell waren acteurs en haar zuster Jennifer is dat ook. Zij bracht het grootste deel van haar jeugd door in India, waar haar vader theaterdirecteur was. Kendal maakte haar speelfilmdebuut dan ook in 1965 in Shakespeare Wallah, het debuut van James Ivory, die zich afspeelt in India. In 1975 begon zij te spelen in The Good Life als de ‘alternatief’ levende Barbara Good, die samen met haar echtgenoot Tom (Richard Briers) streeft naar een zelfvoorzienende levenswijze in een forensenstadje. Deze komedieserie van de BBC telde dertig episodes en betekende voor haar de grote doorbraak, ook buiten het Verenigd Koninkrijk. In latere series kon zij dat succes niet evenaren, maar in de seizoenen 2003-06 speelde zij Rosemary Boxer in de 22 afleveringen van de populaire ITV-serie Rosemary & Thyme, met als tegenspeelster Pam Ferris in de rol van Laura Thyme. Samen losten zij misdaden op in een landelijke sfeer, waarin vooral tuinen vaak voorkwamen.
Kendal was tweemaal getrouwd: van 1968 tot 1979 met de acteur Drewe Henley en van 1983 tot 1990 met Michael Rudman. Van elk van beiden heeft ze een zoon. Na een periode met de toneelschrijver Tom Stoppard leeft ze weer samen met Rudman.

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Felicity Kendal wordt 75…

  1. Gezien onze smaken nogal dikwijls gelijk lopen kan ik enkel melden dat ik ook een boontje voor haar had. Maar nu ik haar afbeeldingen eens gegoogeld heb moet ook ik eerlijk toegeven dat het er zeker niet op gebeterd is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.