De Amerikaanse actrice brak door in 1987 met haar rol in “Slam dance”, vooral dankzij Perky and Firm (*).

Virginia Madsen had in 1986 reeds een portret geborsteld van een katholiek schoolmeisje dat verliefd wordt op een jongen uit een gevangeniskamp in “Fire with Fire” van Duncan Gibbons. Als schoonheidskoningin Dixie Lee Boxx was ze de sexy liefde van de minderjarige-league-baseballmanager Cecil “Stud” Cantrell (William Petersen) in de televisiefilm “Long gone” uit 1987. In “Becoming Colette” van Danny Huston speelt ze niet de rol van de schrijfster Colette, maar wel die van Polaire, eerst de minnares van Colettes man Willy, maar daarna van Colette zelf.
Madsen speelde ook de hoofdrol in de horrorfilm “Candyman” uit 1992. Dan duurde het tot “Sideways” van Alexander Payne in 2004 vooraleer ze nog eens opviel. Haar eerste grote rol na “Sideways” was tegenover Harrison Ford in “Firewall”. Ze verscheen in Robert Altmans productie “A Prairie Home Companion”, in de belangrijke rol als een engel. Ze acteerde met Jim Carrey in “The Number 23” en met Billy Bob Thornton in “The Astronaut Farmer”, beide films uit 2007. (Wikipedia)

(*) Een aflevering van “Desperate housewives” in 2009:
Edie: What do you think of my breasts? Perky and firm?
Eli Scruggs: Perky and Firm? You gave them a name?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.