Zoals bijna iedereen leerde ik de Mexicaanse actrice Salma Hayek kennen in de horrorfilm “From dusk till dawn” van twintig jaar geleden (bovenstaande foto). Toen was ze dus dertig jaar. Vandaag viert ze haar 55ste verjaardag…

Haar vader komt uit Libanon, en haar moeder uit Mexico. Op haar twaalfde werd ze naar Louisiana in de VS naar een katholieke school gestuurd, maar toen ze daar werd weggestuurd, kwam ze bij een tante in Houston terecht. Toen ze later in Mexico-Stad ging studeren, gaf ze die studie op om actrice te worden, zeer tegen de wil van haar familie.
Hayek heeft een relatie gehad met acteur Edward Norton (1999-2003) en met acteur Josh Lucas (2003-2004), maar trouwde op 14 februari 2009 in Parijs met de Fransman François-Henri Pinault. Het stel trouwde op 25 april 2009 voor een tweede keer, ditmaal vond de huwelijksplechtigheid plaats in Venetië. Samen hebben ze een dochter. En dat is zowat alles wat Wikipedia over haar heeft te melden…
Gelukkig voegt Alcide daar nog wat aan toe: “Elle commence sa vie par l’étude de la gymnastique, mais sa passion pour la comédie l’emportera bientôt, devenant une véritable star au Mexique. Elle se fait notamment connaître par son rôle dans la série Teresa en 1989. Par la suite, elle se rend aux États-Unis afin d’y tenter une carrière. Robert Rodriguez, le réalisateur de Desperado, la remarque dans un talk show en langue espagnole et tombe sous le charme. Il lui donne la chance de sa vie en lui offrant le rôle principal aux côtés d’Antonio Banderas.”
Ze speelt een nog belangrijker rol in de tweede Mariachi-film, maar aangezien ze daarin sterft, is haar aandeel in “Once upon a time in Mexico” dan weer veel kleiner. Dat kwam eigenlijk wel goed uit want Salma Hayek’s scenes were re-scheduled in the shoot, so as to allow her to complete filming of Frida, the biopic about artist Frida Kahlo (2002). Besides, there are several scenes that were left over from El mariachi (1992) and Desperado (1995). The hotel escape was originally intended for “Desperado”, and the escape from the compound (while guarded in a jail cell) was included in the original script for “El Mariachi”. The film was finished in 2001, but the release was pushed back to 2003.
Zelf heb ik haar ook nog aan het werk gezien in de misdaadkomedie “After the sunset” (Brett Ratner, 2004), waarin ze blijkbaar ook weer met het grootste plezier haar voornaamste troeven (met name haar borsten) uitspeelt. Haar tegenspeler hierin was Pierce Brosnan, die ze tien jaar later terugvond in “Some Kind of Beautiful”, released in Canada with the title, “How to Make Love Like an Englishman”, and released in the UK with the title “Lessons in Love”.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.