Het was sympathiek van Thierry Gouvenou om de eerste rit van de Tour 2021 zodanig te ontwerpen dat Mathieu Van der Poel de grootste kanshebber was, zodat-ie meteen ook de gele trui zou kunnen grijpen, iets wat zijn pas overleden grootvader Raymond Poulidor nooit was gelukt. Mathieu’s ploeg Alpecin-Fenix speelde het spelletje mee door een prachtige outfit te ontwerpen die aan de legendarische Mercier-trui van Poupou herinnerde…

Helaas, een wedstrijd dient nog altijd te worden verreden en Mathieu bleek niet sterk genoeg om een ontketende Julian Alaphilippe te kloppen. ’s Anderendaags moest de ploeg dan ook alweer in z’n gewone plunje starten. En toen Mathieu op de eerste passage van de Mur de Bretagne als eerste doorkwam, oordeelden de meeste waarnemers dat ook vandaag Mathieu niet goed genoeg was en zich daarom met een troostprijs (een paar luttele bonificatieseconden) tevreden moest stellen.

Wat een vergissing! Bij de tweede en definitieve beklimming van de Mur snelde Mathieu weg van alles en iedereen om een prachtige overwinning te behalen. En wat eerst een troostprijs leek, bleek hem uiteindelijk van pas te komen om alsnog het geel te grijpen!

Er vloeiden terecht hete tranen en niet alleen bij Mathieu zelf. De enige domper op de hele affaire was dan ook dat hij niet in het iconische tricot had mogen rijden of zelfs niet in dat tricot op het erepodium mocht verschijnen. Maar voor de rest… een prachtig gebaar van een wonderlijk renner!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.