Vele hemels boven de zevende is het literair debuut van columniste Griet Op de Beeck. In korte hoofdstukken kiest ze telkens het perspectief van een personage, waarvan de meeste een familiaal verband hebben: Eva is zus van Elsie, die is de moeder van de puber Lou, Jos is de vader van de zussen en Casper tenslotte is de minnaar van Elsie.

Het boek focust erg op (problematische) relaties: Eva die geen partner vindt, Elsie die een minnaar heeft, Jos die een zwijgzame en liefdeloze relatie heeft met z’n vrouw, Lou vindt haar draai niet op school met de vriendinnetjes. Ook duiken er familiegeheimen uit het verleden op die roet in het eten gooien. Inhoudelijk is dit allemaal niet erg vernieuwend. Het boek is wel vlot geschreven, maar om te spreken van superieur geschreven of een overrompelende stijl zoals resp. Peter Verhelst en Rik Torfs op de flap doen, vind ik toch heel overdreven. Ook lijkt het me wat te zweven omdat het nergens duidelijk in tijd en plaats is gesitueerd. Noch inhoudelijk noch stylistisch is dit een hoogvlieger. Een leesbaar maar middelmatig boek veeleer.

Fons Mariën, 30/04/2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.