De Belgische mezzo Pascale De Turck zong in 1993 gastvocals op de persvoorstelling van “Carnival of the heart” van Ralph Samantha! Drie jaar later ging ze nog eens op die poptoer verder door de rol van Svetlana te vertolken in “Chess” van het Ballet van Vlaanderen. Wietske Vos, het nieuwste wonderknaapje (-meisje?) van De Morgen, schrijft echter: “Door haar bijzonder zwakke zangprestatie wordt het delicate I know him so well echt verknoeid, ondanks de sterke Hilde Norga.” Op het internet vind ik haar nu vooral terug als dirigente van Opus 165, waar ik ook bovenstaande foto en onderstaande tekst heb gehaald.

“Al van jongs af aan was muziek een passie voor Pascale. Na haar studies aan het koninklijk Conservatorium te Antwerpen en Gent was zij werkzaam als zangeres bij de Vlaamse Opera, waar ze met tal van bekende regisseurs (Robert Carson e.a.) en dirigenten (Silvio Varviso e.a.) samenwerkte.

Door Peter Burian werd ze gevraagd om een rol te vertolken in zijn wereldcreatie in Wenen.
Voor de kameropera Transparant vertolkte ze de rol van Miss Jessel in ‘The turn of the screw’.
Bij de musicalafdeling van het Ballet van Vlaanderen vertolkte ze de rol van Svetlana in de musical Chess en Lady Beaconsfield in de musical Jekyll & Hyde.

Verder deed Pascale concerten voor radio 1 en trad ze met Koraal vzw op in verschillende steden met een wereldmuziekprogramma rond gedichten van Marion Bloem.
Als zangcoach/stempedagoog is zij momenteel verbonden aan de Kunsthumaniora te Antwerpen en was zij ook werkzaam aan de Fontys Hogeschool te Tilburg en het Conservatorium te Brussel.

Met 0PUS 165 wil zij haar passie delen en overbrengen op de koorleden om een zo’n hoog mogelijke kwaliteit te bereiken. Samen zingen en samen werken staan bij haar hoog in het vaandel en dat alles in een gemoedelijke, maar werklustige sfeer.”

Op de foto staat ze links, naast pianiste Alison Shek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.