Sportcommentator Peter Baert (52) is vijf jaar geleden overleden aan de gevolgen van huidkanker. Hij begon zijn carrière bij de BRT, maar maakte in 1989 de overstap naar VTM.

Peter Baert begon zijn carrière dus bij de openbare omroep, maar ging in 1989 voor de sportredactie van VTM werken. Hij was ook een tijd actief bij TV Limburg en was presentator van “Pitstop TV”, want de gemotoriseerde sporten waren zijn specialiteit. Hij werkte op dat vlak ook voor Eurosport en was tot een week voor zijn dood nog te horen bij de betaalzender Play Sports. Tijdens de uitzending van de Formule E werd hij toen onwel.
Hoe triest zo’n overlijden ook is, toch zullen trouwe lezers zich afvragen waarom ik hier speciaal aandacht aan besteed. Ik ben immers geen VTM-kijker en ook geen uitgesproken liefhebber van gemotoriseerde sporten (al kan men wel enkele bijdragen hierover vinden op mijn blog). Ik heb Peter Baert echter even kort ontmoet en wel op een belangrijk moment in zijn leven: met name die overgang van BRT naar VTM. VTM had namelijk een aanwervingsexamen voor deskjournalist uitgeschreven. Dat was vlak na mijn ontslag bij De Batselier en dus was ik wanhopig genoeg om mij hiervoor in te schrijven. Het begon met een schriftelijk examen, waarna een screentest volgde. Ik was hierover zeer verbaasd: het ging toch over deskjournalisten, dus waarom moesten we dan zo nodig een screentest doen? “Ach, we zien wel,” was het antwoord. De screentesten werden afgenomen in volgorde van de afgifte van de schriftelijke tekst. En Peter was de eerste die zijn kopij overhandigde, gevolgd door mij. En zo kwam het dat ik aanwezig was bij zijn screentest. Ik zag meteen dat hij dat zeer goed deed (wat uiteraard van mij niet kon worden gezegd… wat zou VTM daar trouwens eigenlijk mee hebben gedaan? is dat anders niet iets om op YouTube te zetten?) en ik heb hem dat dan ook meteen gezegd. Het was voor mij bijgevolg geen verrassing dat hij de job kreeg.

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Peter Baert (1963-2016)

  1. Sympathieke gast! Ik stond ooit in de buurt van Boortmeerbeek met de auto langs de kant. Ik was zonder brandstof gevallen (kan gebeuren). Peter stopte en bracht me naar een benzinestation. Met een gevulde jerrycan bracht hij me terug naar mijn wagen. Ik zal dit nooit vergeten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.