Praag fataal wordt op de kaft betiteld als een literaire thriller en dat is het boek ook. Een misdaadroman, maar niet zomaar een moordje oplossen. Philip Kerr heeft zijn boek gesitueerd in het nazi-tijdperk en tijdens de Tweede Wereldoorlog, met name in periode dat Reinhard Heydrich de Reichsprotektor van Bohemen en Moravië was, dus de grote baas van dit gebied waarvan Praag de hoofdstad was.

Hoofdpersoon is Bernie Gunther, een commissaris in Berlijn die door Heydrich gesommeerd wordt naar Praag te komen voor een speciale opdracht. Gunther is geen naziliefhebber en kijkt op tegen een verblijf in het landhuis van Heydrich, vol met SS’ers. Een misdaad wordt gepleegd en Gunther moet dat oplossen.

Spannend allemaal en het boek is een echte page turner zoals ze dat in het Engels noemen. Grote meerwaarde is de historische situering die heel goed gedocumenteerd is en die een blik biedt op de gruwelijke nazi- en SS-terreur.

Fons Mariën, 18/07/2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.